Nudličky z lososa na víně,brambůrkách a baby karotce

 

Ingredience:

600 g filet lososa s kůží
4 brambory
400 g mražené baby karotky
3 stroužky česneku
100 ml bílého vína
horký zeleninový vývar
citrónová šťáva
čerstvá petrželová nať
máslo 
olivový olej
sušená zeleninová směs ((vegeta, podravka, zdravita...)
sůl

Postup:

Kůži lososa očistíme a filet nakrájíme na nudličky 1-2 cm silné. Osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.
Baby karotku vložíme do vroucí osolené vody, povaříme asi 3 minuty a scedíme. Brambory nakrájíme na malé kousky velikosti soust, opláchneme a dobře vysušíme v utěrce. 
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a lžíci olivového oleje, přidáme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova. K bramborám přidáme neoloupaný stroužek česneku pro vůni. Ke zlatavým, zpola měkkým brambůrkám přisypeme zbylý česnek nakrájený na plátky a orestujeme ho. Podlijeme malým množstvím horkého vývaru, přiklopíme pokličkou a podusíme. Můžeme přidat sušenou polévkovou zeleninu. Zá věrem přidáme karotku a vše dodusíme na skus. Malé množství vývaru přiléváme podle potřeby.
Na závěr dosolíme, přisypeme petrželku a odstraníme neoloupaný česnek.
V jiné pánvi rozehřejeme máslo a vložíme nudličky lososa kůží dolů. Maso necháme zatáhnout a kůži opečeme dokřupava. Poté rybu opečeme z druhé strany i z bočních stran a vyndáme. Do výpeku přilijeme víno a vše zredukujeme na šťávu, kterou budeme polévat hotové porce. Zcela na závěr přisolíme, vložíme plátek studeného másla a již nevaříme.
Rybu servírujeme na zelenině a přeléváme vinným výpekem.

převzato z toprecepty.cz