Rajská omáčka

 

Na 4 porce potřebujete:

 600 g hovězího zadního, 50 g slaniny, 1 cibuli, 1 mrkev, čtvrt celeru, 1 kořenovou petržel, 100 g másla, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 3 lžíce hladké mouky, 200 g rajského protlaku, 200 g kečupu, sůl, cukr, mletou skořici, 1 citron

Postup:

Maso prošpikujte slaninou  a dejte vařit do osolené vody s divokým kořením. Vařte doměkka a vývar neustále dolévejte, aby vám zbylo asi 800 ml.

V hrnci rozpusťte máslo a dejte do něj najemno nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou mrkev, celer, petržel a restujte dorůžova. Poté přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Dále přidejte mouku, protlak, kečup a zalijte scezeným vývarem. Důkladně rozšlehejte, přidejte skořici a nechte pozvolna vařit asi 20 minut. Již skoro hotovou omáčku ochuťte cukrem a solí, popřípadě citronovou šťávou. Podávejte s houskovým knedlíkem.

převzato z prozeny.cz